Учебна 2016/17 год

Во учебната 2016/17 година во училиштето се запишани 310 ученик од прво до девето одделение и истите се распоредени во 26 паралелки.  Поголемиот  дел од учениците се во централното училиште во Општина Ранковце а останатите ученици наставата ја следат по подрачните училишта во с.Псача, с.Герман и с.Радибуш.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s