Еразмус +КА101

Во рамките на проектот ,,Benchmarking course-Practice in Finland and Estonia“ од програмата Еразмус +КА101 , пет претставници од нашето училиште ООУ,,Христијан Тодоровски –Карпош“о.Ранковце учествуваа на обука во Финска и Естонија каде се стекнаа со нови вештини, практики и методи на работа.

На ден 26.05.2022г. во нашето училиште се одржа дисеминација на обуката на која присуствуваа градоначалникот  на општина Ранковце -Борче Спасовски заедно со претставник од секторот за образование Славица Стефановска, наставниците и стручните соработници од нашето училиште, претставници од Советот на родители и Училишниот одбор. 

Обучувачи за време на дисеминацијата беа  самите учесници во проектот , Симона Герасимовска-Ѓорѓиевска (координатор на проектот), Христина Младеновска, Севда Давидовска, Игор Николовски и Николчо Стевановски.

Тие пред присутните ги презентираа стекнатите знаења и вештини за време на нивната мобилност која се одржа во период од 01 Мај до 07 Мај 2022г. во Хелсинки и Талин.

Целта на проектот е развивање на нови вештини и имплементирање на нови практики во нашиот образовен процес.

                                            

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: