За училиштето..

cropped-307462_142392399184023_162554_n.jpg

Училиштето е главно средство за постигање еднаквост. Тоа е жариште на модерните друштва, мост меѓу поединецот и општеството. Образованието е фундаментално човеково право. Тоа им нуди на децата, младите  и возрасните моќ критички да размислуваат, да прават избор и да си го подобрат животот.

О.У. „Христијан Тодоровски Карпош“ Ранковце е образовна институција која се наоѓа во Општина Ранковце и во неа настава следат учениците  од прво до деветто одделение. Во склоп на централното училиште се наоѓаат уште три подрачни училишта во населените места с.Псача, с.Радибуш и с.Герман.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: